Integrimi

Hanife Bajrami, shqiptarja e re, drejtoreshë në kompaninë zvicerane

Nga marsi 2014 Hanife Bajrami punon si drejtoreshë e agjensionit të madh të patundshmërive Wincasa SA në Neuchatel

Hanife Bajrami vjen nga Tërnovci, Lugina e Preshevës. Ajo sot jeton në Broye të rajonit të Fribourg-ut. Hanifja, 32 vjeçare, e ushtron detyrën e saj në fushën e patundshmërive si drejtoreshë e njërës nga 23 degët e Wincasa SA, lider zviceran në shërbimet e patundshmërisë.

Albinfo.ch: Cili ka qenë shkollimi i ndjekur dhe trajnimet profesionale ?

Hanife Bajrami: Shkollimin primar dhe sekondar i kam vijuar në Dompierre dhe Domdidier. Pastaj, kam kryer një praktikë komerciale në një agjension patundshmërie dhe jam shpërblyer me një diplomë komerciale në 2002. Përvojat e mia të para në këtë profesion kanë bërë që të rritem në pozitat e bashkëpunëtorës menaxhues, menaxhuese junior dhe pastaj menaxhere e ndërtesave në një kompani më të madhe dhe në fund jam angazhuar me Wincasa SA si menaxhere, në vitin 2008. Në këtë kompani më është ofruar mundësia që të punoj si udhëheqëse e grupit dhe nga marsi 2014 si drejtoreshë e agjensionit. Sa i perkët shkollimit tim, në vitin 2010 kam fituar licencën federale për menaxhim të ndërtesave. Momentalisht, jam duke shkuar mëtej duke i ndjekur kurset që do të më çojnë tek diploma federale e administratores së pronave të paluajtshme. Në të njëjtën kohë marr pjesë rregullisht në seminare mbi të drejtën e qiradhënies dhe konferenca të tjera në fushën e patundshmërive për t’i azhurnuar dhe mbajtur në nivel njohuritë e mia.

Sot e mbani pozitën e drejtoreshës së Wincasa në Neuchâtel. A mund të na flisni pak për Wincasa ? A mund ta përshkruani punën dhe përgjegjësitë tuaja ?

Wincasa është lider i patundshmërive në Zvicër. Me 730 bashkëpunëtorë dhe me një prezencë në të gjithë territorin, kompania jonë u ofron një paketë të madhe të shërbimeve rreth pronës së paluhatshme gjatë tërë jetës. Kompania është e njohur për nivelin e lartë të cilësisë dhe të sigurisë. Përgjegjësitë e mia kanë të bëjnë me pjesëmarrjen në ruajtjen e këtij reputacioni me ndihmën e ekipit tim. Po ashtu, kam për detyrë që të punoj si përfaqësuese rajonale.

Si keni arritur deri këtu?

Një edukim i mirë, bazik dhe i vazhdueshëm, më ka mundësuar që t’i fitoj njohuritë dhe kompetencat për t’i ngritur nivelet duke kaluar nëpër pozitat e cekura më lartë.

Cili është çelësi i suksesit tuaj?

Pasioni. Në fakt, patundshmëria është degë me shumëllojshmëri dhe komplekse në evolucion konstant.

A ka qenë e lehtë qasja në trajnim?

Po, ekzistojnë shumë mundësi në këtë fushë. Wincasa inkurajon bashkëpunëtorët e saj që ta vazhdojnë trajnimin.

Ju vini nga një familje emigrantësh shqiptarë nga Lugina e Preshevës (Serbi). Si e shohin të afërmit e juaj suksesin që e keni korrur dhe a gëzoni mbështetje?

Si fëmija i pestë nga tetë fëmijët, familja zë një vend shumë të rëndësishëm në jetën time. Secili kemi ndjekur shumë karriera të mira në Zvicer dhe ndjehemi të plotësuar nga arritjet e secilit. Mirëkuptimi ynë më jep vetëbesim të madh. Dhe siç thuhet, bashkimi bën fuqinë.

E pesta nga tetë fëmijët

Si fëmija i pestë nga tetë fëmijët, familja zë një vend shumë të rëndësishëm në jetën time. Secili kemi ndjekur shumë karriera të mira në Zvicer dhe ndjehemi të plotësuar nga arritjet e secilit. Mirëkuptimi ynë më jep vetëbesim të madh. Dhe siç thuhet, bashkimi bën fuqinë.