Lajme

Hapen klasë të reja në Itali për gjuhën shqipe

Në Itali do të hapen disa klasë për të mësuar gjuhën shqipe.

Hapja e klasave të reja do të bëhet në dy qytete të Italisë, në Trento dhe Bolzano, shkruan albinfo.ch.

Shoqata ‘Nënë Teresa” ka bërë të ditur se këto klasë do të hapen në javën tjetër, më 12 tetor, ditën e shtunë.

Mësimi në gjuhën shqipe do të vazhdojë në Gardolo TN, pranë ambienteve të Komunës Gardolo.

Ajo që vlen të theksohet është se mësimi do të jetë falas për moshën 5 – 15 vjeç.

Kujtojmë se më 7 tetor në qytetin e Modenës u hap një shkollë shqipe.