Bota

Hungaria ofron kredi për familjet për të lindur fëmijë

Programi me 7 pika përfshin një kredi prej 35,500 dollarë për gratë nën 40 vjeç që martohen për herë të parë

Kryeministri i Hungarisë, Viktor Orban, ka lajmëruar përfitime tatimore dhe subvencione për të inkurajuar familjet që të bëjnë më shumë fëmijë.

Ai tha se politika synon të krijojë më shumë hungarezë në vend që të mbush këtë hendek në popullsi nëpërmjet emigrimit, diçka që bën Bashkimi Evropian.

Kryeministri, që është kundërshtues i emigrimit, lajmëroi se Qeveria do të ofrojë ndihma financiare dhe subvencione për të shtuar normën e lindjes.

Viktor Orban tha në fjalimin vjetor për “Gjendjen e Kombit” se kjo politikë është përgjigja e Hungarisë ndaj rënies së popullsisë, gjë që përjashton emigrimin.

“Numri i fëmijëve në Evropë është në rënie të vazhdueshme. Për perëndimin, përgjigja ndaj kësaj sfide është emigrimit. Por ne nuk kërkojmë thjesht shifra, ne duam fëmijë hungarezë”, tha Orban, transmeton ‘Scan’.

Në vitin 2016, norma e lindjeve në Hungari qëndroi në 1.45 lindje për grua.   Programi me 7 pika përfshin një kredi prej 35,500 dollarë për gratë nën 40 vjeç që martohen për herë të parë, përcjell albinfo.ch.

Një e treta e kredisë do të falet pas fëmijës së dytë dhe e gjithë shuma e kredisë do të zerohet pas fëmijës së tretë.

Një tjetër pikë e programit do të ofrojë përjashtimin nga tatimi mbi të ardhurat për çdo grua që ka 4+ fëmijë.

Masat e reja do të ofrojnë gjithashtu subvencione ndaj familjeve në varësi të numrit të fëmijëve që kanë si dhe mbështetje shtetërore për blerjen e çdo veture me shtatë vende.