Shqipëria

INSTAT: 84% më shumë të huaj hynë në Shqipëri në maj 2022

Numri i shtetasve të huaj që kanë hyrë në territorin shqiptar në maj 2022 është 604.430. Krahasuar me maj 2021, ky numër është rritur me 83,9 %, sipas Instat.

Hyrjet e shtetasve shqiptarë dhe të huaj në territorin shqiptar, në muajin maj 2022 janë 1.074.828. Krahasuar me maj 2021, ky tregues rezulton me një rritje 77,5 %.

INSTAT raporton se gjatë pesëmujorit të parë 2022, nga vendet që kanë hyrjet më të larta të shtetasve në Shqipëri, Greqia ka pasur rritjen më të madhe me 5,6 herë, ndërsa Kosova ka pasur rritjen më të ulët me 9,5 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2021.

Daljet e shtetasve shqiptarë dhe të huaj nga territori i Shqipërisë, gjatë muajit maj 2022, janë 1.121.298 duke shënuar një rritje me 72.2 %, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Në raportin e INSTAT theksohet se daljet e shtetasve shqiptarë nga territori i Shqipërisë, gjatë muajit maj 2022 janë 517.692.

Krahasuar me maj 2021, ky numër është rritur me 50,3 %. Ndërkohë, numri i shtetasve shqiptarë të dalë nga territori i Shqipërisë gjatë pesëmujorit të parë të 2022 është 2.020.676, duke u rritur 51,8% krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë./Euronews

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI