Lajme

Italia, në karantinë totale për Pashkë

Italia ka hyrë në një bllokim të rreptë treditor, përpjekje kjo për të parandaluar rritjet e rasteve me Covid-19 gjatë Pashkëve, përcjell albinfo.ch.

Mediat italiane shkruajnë se të gjitha rajonet janë tani “zonë e kuqe”,  niveli më i lartë i kufizimeve, ndërsa vendi lufton me një valë të tretë, me rreth 20,000 raste të reja në ditë.

Lëvizjet jo të rëndësishme janë të ndaluara, por njerëzit lejohen të hanë një vakt të Pashkëve në shtëpitë e tyre me dy të tjerë.

Kishat janë gjithashtu të hapura, por adhuruesve u thuhet të marrin pjesë në shërbimet brenda rajoneve të tyre.

Për vitin e dytë, Papa Françesku do të japë mesazhin e tij të Pashkëve në sheshin bosh të Shën Pjetrit.

Pas fundjavës së pushimeve, rajone të ndryshme do të qëndrojnë më pas në kufizimet e “zonës portokalli” ose “zonës së kuqe” deri në fund të muajit.

Kufizimet e Italisë vijnë ndërsa vendet në gjithë Evropën përpiqen të kontrollojnë rritje të rasteve të virusit. Më shumë se 110,328 njerëz në total kanë vdekur nga koronavirusi në Itali dhe ka pasur 3.6 milion infeksione të konfirmuara.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI