Lajme

Cilat rajone në Francë u mbyllen për shkak të situatës së virusit

Autoritetet franceze tregojnë se një bllokim i pjesshëm ka hyrë në fuqi që nga kjo fundjavë në rajone të ndryshme të Francës, përfshirë Nisën dhe Dankërkun, që janë prekur veçanërisht rëndë nga epidemia e koronavirusit, transmeton albinfo.ch.

Mbyllja preku veçanërisht qytetin turistik jugor të Nicës, duke përfshirë rajonin bregdetar, si edhe qytetin verior të Dankërkut.

Po ashtu thuhet se mbyllja zbatohet vetëm në fundjavë, kur njerëzit lejohen të dalin jashtë vetëm me një arsye të vlefshme, raporton ATSH.

Dyqanet, përveç supermarketeve ose farmacive, janë të mbyllura.

Në Nisë, kryetari i Bashkisë, Christian Estrosi, ka mbyllur gjithashtu pjesë të shëtitores së famshme të plazhit “Promenade des Anglais”.

Rajonet e prekura përfshijnë gjithashtu qytetin e Parisit. Nënkryetari i tij i Bashkisë fillimisht propozoi një bllokim të shkurtër dhe të rreptë me perspektivën e mundësisë për të rihapur restorantet ose qendrat kulturore më pas.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI