Lajme

Japonia, në përgatitje të rrjetit 6G

Është bërë e ditur se qeveria japoneze ka vendosur të fillojë përgatitjet për futjen e një rrjeti të gjeneratës së gjashtë (6G) të lëvizshme, me qëllimin për të filluar këtë rrjet ultra të shpejtë në vitin 2030.

Thuhet se është krijuar një këshill ekspertësh që përfshin ekspertë teknikë, përfaqësues të kompanive private dhe institucioneve përkatëse publike, detyra e të cilit është të krijojë një strategji komplekse për kalimin në formatin e ri.

Vlen të theksohet se sistemi i komunikimit i gjeneratës së pestë (5G) do të përdoret gjerësisht në Japoni këtë pranverë. Vendi mbeti prapa SHBA-së dhe Koresë së Jugut, ku përdorimi i 5G tashmë ka filluar.

Nga ana tjetër, agjencia e lajmeve Kyodo thotë se qeveria, në bashkëpunim me ekonominë, dëshiron të bëjë këtë prapambetje dhe të marrë drejtimin për të kaluar në një sistem edhe më të shpejtë dhe më të sigurt të gjeneratës së gjashtë, transmeton kosovapres.
E veçanta e përdorimit të gjerë 6G pritet në automjete autonome, pa shofer. /Albinfo.ch.