Kosova

“Java Evropiane e Sportit” bashkon 41 shtete në Kosovë

“Javën Evropiane të Sportit” do të organizojë Komisioni Evropian në bashkëpunim me Programin “Erasmus +”.

Kjo javë organizohet për të pestin vit radhazi, ndërsa këtë vit mbahet nga 23 deri më 30 shtator.

“Java Evropiane e Sportit” ka për qëllim promovimin e sportit dhe aktiviteteve fizike për të gjithë, pa dallim moshe, prejardhjeje apo niveli të fitnesit.

Nën moton “#BeActive”, këtë vit “Java Evropiane e Sportit” bashkon 41 shtete dhe 47 partnerë evropianë për të inkurajuar një shoqëri të shëndetshme, të lumtur dhe gjithëpërfshirëse, transmeton radioK4.

Sipas organizatorëve, gjatë fushatës së këtij viti synohet ndërgjegjësimi i qytetarëve për rëndësinë e aktiviteteve fizike në shkolla dhe vende të punës, duke eksploruar qendra të fitnesit dhe klube sportive për të qenë sa më aktiv.

Organizatorët kanë paralajmëruar se në tërë Evropën, përveç “Javës Evropiane të Sportit” do të organizohen edhe aktivitete të shumta gjatë muajit shtator, përcjell albinfo.ch.