Lajme

Karakteristikat e dronit amerikan MQ-9 Reaper dhe aeroplanit luftarak rus që e goditi atë

MQ-9 Reaper

MQ-9 Reaper është një dron që përdoret për vëzhgim dhe zbulim, si dhe për misione sulmi.

Ai mund të jetë i pajisur me raketa, por komanda evropiane e SHBA-së tha se droni që u rrëzua sot ishte një fluturake e vëzhgimit.

VIDEO:

Su-27

Aeroplani luftarak rus, Su-27 është një shpikje e kohës sovjetike dhe e ndërtuar për të rivalizuar teknologjinë e fuqishme amerikane.

Ai është i armatosur me një armë 30 mm dhe është i aftë të gjuajë një sërë raketash dhe bombash.

Ai ishte menduar si një konkurrent i drejtpërdrejtë për aeroplanët e mëdhenj luftarakë të gjeneratës së katërt amerikane, si Grumman F-14 Tomcat dhe McDonnell Douglas F-15 Eagle.

Su-27 është në dispozicion të Forcave Ajrore të Rusisë që nga koha e Bashkimit Sovjetik, gjegjësisht që prej vitit 1985.

VIDEO: