Lajme

Kërcënim: Ekstremisti ofron para “për kokën e ministrit Berset”

"Unë do të krijoj një llogari donacionesh dhe çdo cent që depozitohet në të i përket kujtdo që e vret ose eliminon atë"

Një ekstremist i radhëve të mohuesve të koronavirusit, me inicialet I.G. ka bërë në facebook një apel për donacione për të vrarë ministrin e shëndetësisë, Alain Berset.

Ai thotë se do t`ia dërgojë paratë kujtdo që “rrëzon” ministrin federal në fjalë, shkruan 20minuten.ch.

“Unë do të krijoj një llogari donacionesh dhe çdo cent që depozitohet në të i përket kujtdo që e vret ose eliminon atë”.

” Është thënë ironikisht, por unë jam absolutisht serioz,” shton ai në fund të postimit.

Pak më vonë ai ka fshirë postimin, duket, i shtyrë nga reaksionet që ka ngjallur.

Kërcënimet ndaj politikanëve, të bëra kryesisht në rrjetet sociale, kanë marrë hov sidomos gjatë vitit të kaluar, shkruan albinfo.ch. Ministri Berset, si figura më e ekspozuar në lidhje me masat e pandemisë, ka qenë disa herë në shënjestër të sulmeve ekstremiste.

Anne-Florence Débois nga Zyra Federale e Policisë (Fedpol) ka njoftuar për gazetën se Fedpol tashmë ka reaguar në disa dhjetëra raste të ngjashme. “Qoftë me letra paralajmëuese ose kërcënime për  kallëzime penale për Prokurorinë Federale”.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI