Integrimi

Këta janë shqiptaro-zviceranët që duan ta bëjnë ndryshimin më 22 tetor

Nga ky brez politikanësh është e pritshme të dalë të paktën një deputet në Parlamentin e Zvicrës. Por kjo varet edhe nga masiviteti i daljes në zgjedhje i shqiptarëve me të drejtë vote

Data e zgjedhjeve për Parlamentin Federal të Zvicrës është fare afër: më 22 tetor. Sikur edhe disa palë zgjedhje të mëparshme, pjesëmarrja në to e politikanëve me rrënjë shqiptare ka qenë temë e mprehtë për komunitetin tonë, për vetë faktin e pranisë së madhe të shqiptarëve në Zvicër. Këtë vit, kjo temë është bërë edhe më “ndezëse”, sepse tashmë është pjekur një brez i politikanëve shqiptaro-zviceranë që ka fituar një prani dhe respekt në politikën zvicerane.

Nisur nga shumë premisa që janë trajtuar në vazhdimësi në shkrimet e albinfo.ch, nga ky brez i suksesshëm pritet të dalë të paktën një deputet në Parlamentin e kësaj legjislature.

Por, nëse do të jetë kështu, përveç nga performanca e kandidatëve, shumëçka varet edhe nga masiviteti i pjesëmarrjes në votim e shqiptarëve me të drejtë vote. Prandaj, apeli i vetëm që mund të bëhet tani është: Shqiptarë, shfrytëzojeni të drejtën tuaj të votës! Dilni dhe votoni më 22 tetor!

Albinfo.ch ka identifikuar këta kandidatë me prejardhje shqiptare dhe nga Kosova, që kanë paraqitur kandidaturën e tyre për zgjedhjet e pritshme parlamentare. Në vazhdim, lista e kandidatëve sipas rendit alfabetik të kantoneve prej nga vijnë ata.

 

Basel

St.Gallen

Bernë

 

Gjenevë

Schwyz

THURGAU

Lexoni po ashtu:

Për një deputet shqiptar në Parlamentin e Zvicrës  

Të gjitha rrugët të çojnë në Bernë

Avdili: Më 22 tetor do të kemi një adresë në Parlamentin Federal

Arbër Bullakaj nis fushatën për zgjedhjet federale të 22 tetorit

Afërdita Bogiqi, kandidate për zgjedhjet federale: Votoni kandidatët shqiptarë 

Naim Smakiqi: Në zgjedhjet e 22 tetorit do ta shkruajmë së bashku historinë

Islam Alijaj: Është koha për një deputet me rrënjë shqiptare në Parlamentin e Zvicrës 

Gzim Hasanaj: Shqiptarët duhet të kenë së paku 2 deputetë në Zvicër 

Korab Rashiti: Të bashkojmë votën, pavarësisht nga përkatësia partiake