Lajme

Këto kantone zvicerane i kanë bërë maskat ​​të detyrueshme në shkolla

Shkolla rifillon të hënën, me 10 gusht, në disa kantone të Zvicrës.

Maskat janë bërë të detyrueshme në shkollat ​​e mesme dhe qendrat e arsimit profesional në kantonin perëndimor të Neuchâtel.

Neuchâtel ka ndjekur drejtimin e Luzernit dhe Gjenevës për të kërkuar maska ​​në shkolla, megjithëse ndryshe nga Luzerni, këtu nxënësit nuk kanë pse të paguajnë për maskat e tyre.

Këshilltarja e kantonit Neuchâtel Monika Maire-Hefti ka thënë për Le Temps: “Vënia e një maske do të jetë e detyrueshme në shkolla, nëse nuk mund të respektohet distanca 1.5 metra”.

Në praktikë, Le Temps raporton se maska ​​do të jetë e detyrueshme brenda të gjitha shkollave të mesme dhe qendrave profesionale në Neuchâtel pasi kriteret për mbajtje të distancës do të jenë të vështira për t’u përmbushur.

Kantoni ka porositur 120,000 maska ​​për nxënësiët, përcjell albinfo.ch