Lajme

Këto profesione janë më të prekura nga mungesa e punëtorëve në Zvicër

Profesioni i mjekësisë nuk është i vetmi me boshllëqe që duhen plotësuar. Mungesa e punëtorëve të kualifikuar në Zvicër po ndikon edhe në profesione të tjera, sipas një studimi të kryer së bashku nga Universiteti i Cyrihut dhe ofruesi i shërbimit të personelit Adecco, transmeton albinfo.ch.

Studimi shqyrtoi se në cilat grupe profesionale numri i vendeve të lira të punës është veçanërisht i lartë ose veçanërisht i ulët në krahasim me punëkërkuesit.

Mungesa është veçanërisht e rëndësishme në fushat e inxhinierisë, teknologjisë, IT, mjekësisë dhe farmacisë. Nga ana tjetër, teprica e punëtorëve të kualifikuar është më e madhe në profesionet tregtare. /Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI