Lajme

Vaksina që aktualisht po aplikohet me sukses në Gjermani

Autoritetet shëndetësore bëjnë të ditur se momentalisht në Gjermani, po aplikohet vaksina nga BionTech/Pfizer, me shumë sukses, e cila duhet të ruhet në një temperaturë prej minus 70 gradë Celsius për të qëndruar e efektshme, transmeton albinfo.ch.

Nga ana tjetër, edhe vaksina “Moderna” po aplikohet masivisht dhe është e ardhmja e vaksinimit, pasi mund të ruhet dhe transportohet në minus 20 gradë Celsius dhe e ka kosto më të ulët. “Moderna” gjithashtu premton se vaksina e saj do të jetë e qëndrueshme deri në 30 ditë pas shkrirjes.

Në BionTech/Pfizer janë vetëm pesë ditë. Sidoqoftë, të dyja vaksinat mund të ruhen dhe të përdoren në Gjermani pa ndonjë problem, transmeton tutje albinfo.ch.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI