Ekonomi

Kjo është vlera që arriti Bitcoin

Rritjen më të madhe nga kriptovalutat më popullore e ka arritur Bitcoini, që për herë të parë që nga fillimi i qershorit testoi kufirin prej 7.500 dollarësh, shkruan Bloomberg.

Bitcoin u rrit 3.1% në fillim të tregtimit dhe arriti në 7.543 dollarë. Kjo rritje më vonë u ul me rreth 0.8% për shkak të tregtimeve në Londër, përcjell albinfo.ch.

Kriptovautat e tjera kishin rezultate të ndryshme, por në përgjithësi ruanin fitimin e fituar një ditë më parë.

Pavarësisht nga njoftimi se një rritje masive e kriptovalutave pritet përsëri, vlera e Bitcoin mbetet rreth 60% më e ulët se rekordi historik që bëri në dhjetor të vitit të kaluar, kur arriti një vlerë prej gati 20,000 dollarësh.