Bota

Kompania ajrore që rekomandon të udhëtohet me tren

Si rregull, kompanitë reklamojnë për të shitur produktin e tyre. Një tjetër mënyrë është tani e Royal Dutch Airlines. Linja ajrore holandeze kohët e fundit i këshilloi klientët e saj të mos fluturonin nëse nuk ishte absolutisht e nevojshme. Në vend të kësaj, ata duhet të marrin trenin.

Me fushatën e saj të fundit reklamuese për qëndrueshmërinë KLM përpiqet të marrë një imazh të gjelbër. “Ne të gjithë duhet të fluturojmë tani dhe pastaj”, thuhet në klipin e reklamave. Por ndonjëherë ka alternativa më të mira. “A nuk mund të merrni trenin në vend të kësaj?”

Në fakt, reklamimi nuk duhet të jetë mjaft altruist, shkruan agjencia e lajmeve Bloomberg, përcjell Albinfo.ch.

Për shkak se presioni mbi industrinë e aviacionit po bëhet më i madh, sepse ajo ka një pjesë të madhe të emetimeve globale të CO2 për t’u përgjigjur. Gjatë rrjedhës së klimës, termi fluturues i hirit është bërë i zakonshëm. Vende të ndryshme evropiane po shqyrtojnë futjen e taksave të linjave ajrore dhe ndalimin e fluturimeve të brendshme në mënyrë që të reduktohet emetimi i ajrit.

KLM tani duhet të përpiqet të parandalojë politikën dhe opinionin publik. Të dy tarifat më të larta dhe një ndalim për fluturimet me ngarkesë të shkurtër do të goditnin gjithashtu goditjet e vështira të kompanive ajrore, të cilat tashmë janë në konkurrencë të ashpër.