Lajme

Kompanitë zvicerane përballen me probleme të furnizimit

Katër nga pesë firmat e anketuara nga Federata Zvicerane e Biznesit (economiesuisse) janë ankuar për probleme në marrjen e lëndëve të para dhe pjesëve thelbësore për mallrat e tyre, përcjell albinfo.ch

Kostoja e përkeqësimit të kushteve të zinxhirit të furnizimit ka filluar t’u kalohet konsumatorëve. Disa kompani po kërkojnë të vënë staf në orë të shkurtuara me paralajmërim të ekonomisë se situata mund të ketë pasoja negative për ekonominë në tërësi. Në sondazhin e tij, economiesuisse mori reagime nga 237 kompani dhe grupe të industrisë.

Shumica dërrmuese (80%) thanë se bllokimet e mbylljeve të porteve në shumë pjesë të botës po krijojnë probleme për bizneset e tyre. Përveç anulimit të disa porosive, dhe rrjedhimisht mungesës së shitjeve, rreth gjysma e firmave të anketuara thanë se tashmë kanë kaluar në rritje të kostove të dërgesave te konsumatorët. Në gjashtë muajt e ardhshëm, më shumë firma thanë se mund t’u duhet të ndjekin shembullin, përcjell tutje albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI