Lajme

Konsultimet me kantonet për masat e reja Covid përfundojnë sot

Autoritetet kantonale kanë diskutuar mbi propozimet e Këshillit Federal që synojnë të frenojnë përhapjen e variantit Omicron. Periudha e konsultimeve përfundon sot.

Ndër masat e vendosura nga qeveria më 12 janar është edhe zgjatja e periudhës së vlefshmërisë së masave aktualisht në fuqi deri më 31 mars. Në të njëjtën kohë, vlefshmëria e certifikatës Covid do të reduktohej nga 365 në 270 ditë për të qenë në përputhje me rregullat e BE-së.

Masa të mëtejshme, duke përfshirë rregullore më të rrepta të maskave dhe një ndryshim në rregullat e testimit, janë gjithashtu në axhendë.

Nëse kantonet bien dakord, Këshilli Federal dëshiron t’i prezantojë këto masa nga 1 shkurti.

Një tjetër vendim i shpallur më 12 janar, duke shkurtuar karantinën nga 10 në pesë ditë, është tashmë në fuqi.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI