Kosova

Kosova, përsëri aplikon për Interpol

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Behgjet Pacolli, ka bërë ditur se Kosova do hyjë rend dite për votim Asamblenë e Përgjithshme Interpolit, e cila këtë vit do mbahet Kili. 

një postim Facebook, Pacolli ka uruar Serbia t’i thërret zërit arsyes dhe të mos veprojë me obstruksionet e saj kundër paqes dhe sigurisë. 

poshtë postimi i Pacollit: 

Gjatë ditës sotme Komiteti Ekzekutiv i Interpolit me seli Lyon (Francë) debatoi rreth aplikacionit Republikës Kosovës dhe vendosi favor dërgimit dosjës Policisë Kosovës për votim Asamblenë e Përgjithëshme Interpolit, e cila këtë vit do mbahët Kili. 

Policia e Kosovës u cilësua nivelin lartë profesionalizmit dhe kredibilitetit, si organizatë policore moderne dhe me standarde avancuara. 

Përbërja e Komitetit Ekzekutiv për vitin 2019 nga gjithësej 10 shtete pjesmarrëse debatin e sotëm, ishin vetëm tri shtete cilat e kanë njohur pavarësinë e vendit tonë dhe pothuajse gjithë pjesëmarrësit argumentuan favor aplikacionit Policisë Kosovës për proceduar tutje Asamblenë e Përgjithëshme. 

Prandaj, urojmë edhe Serbia t’i thërret zërit arsyes dhe të mos veprojë me obstruksionet e saj kundër paqes dhe sigurisë. Do ishte primitive dhe jashtë çdo logjike pengimi dhe lobimi kundër anëtarësimit Policisë Kosovës organizatën ndërkombëtare Interpolit dhe, anën tjetër, flasësh për paqe dhe siguri.