Lajme

Kosovë: Nga nesër mund të vaksinohen vetëm ata që kontaktohen nga MSH-ja

Procesi i vaksinimit do të vazhdojë edhe gjatë fundjavës në sallën “1 Tetori” dhe në komunat e Kosovës, ka njoftuar Ministria e Shëndetësisë.

Në sallën “1 Tetori” do të vaksinohen qytetarët që janë kontaktuar të premten nga MSH-ja, sipas aplikimit të tyre dhe sipas terminit të caktuar.

“Ministria e Shëndetësisë njofton qytetarët e Republikës së Kosovës se procesi i vaksinimit kundër COVID-19 vazhdon edhe gjatë ditëve të vikendit si në sallën “1 Tetori” në Prishtinë, ashtu edhe në komunat e tjera të vendit, në lokacionet e caktuara nga Drejtoritë Komunale për Shëndetësi, sipas tabelës së bashkëngjitur. Në qendrën e vaksinimit në Prishtinë – salla “1 Tetori” do të vaksinohen qytetarët, të cilët sot gjatë ditës janë kontaktuar nga Ministria e Shëndetësisë, sipas aplikimit të tyre në platformën e vaksinimit kundër COVID-19, e-Kosova dhe sipas terminit të caktuar”, thuhet në njoftimin e ministrisë.

Po ashtu, njoftohet se vaksinimi në komuna gjatë dy ditëve të ardhshme bëhet sipas ftesave të marra dhe termineve të caktuara për qytetarët nga njësitë e vaksinimit sipas listave në dispozicion të krijuara nga ana e tyre dhe përmes platformës e-Kosova.

Për t’i ikur grumbullimit të njerëzve, MSH-ja ka thënë se “vaksinimi do të bëhet vetëm për qytetarët që pranojnë thirrjen dhe japin konfirmimin për marrjen e vaksinës në qendrën e vaksinimit në komunat e tyre”.

Të premten deri në orën 17:00 janë vaksinuar rreth 3100 persona.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI