Kosova

Kosovë: Rritet numri i vizitorëve në hotele

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK), ka publikuar Statistikat e Hotelerisë për muajin dhjetor 2023.

Në dhjetor 2023, numri i vizitorëve (vendorë dhe të huaj) në hotele ishte 54 832, prej tyre 40.1%, ishin vendorë dhe 59.8% ishin të jashtëm. Krahasuar me muajin dhjetor të vitit 2022 (sa ishin 42042 vizitorë) kishte rritje të numrit të përgjithshëm të vizitorëve në hotele për 30,4%.

Numri i net-qëndrimeve ishte 145 619, prej tyre 43,9% nga vendorët dhe 56,0% nga të huajt. “Numrin më të madh të vizitorëve te brendshëm në hotele e ka regjioni i Pejës me 7 659, vizitorë dhe më 38 705, net-qëndrimi. Sa u përket vizitorëve të huaj krahasuar me periudhën paraprake (Dhjetor 2022) ka rritje te vizitorëve për 25,1%. Në total 32 835vizitorë të huaj, nga të cilët numri më i madh është nga Shqipëri, Zvicra, Gjermania,Turqia etj”, thuhet në njoftimin e ASK-së.