Shkurt.ch

Ku jetojnë njerëzit e lumtur?

Sondazhi i fundit i Gallup për 2014 tregon se cilat vende kanë indeksin më të lartë të lumturisë dhe përvojës pozitive, e cilat jo. Popullin më të lumtur e kanë vendet e Amerikës Laltine, në vendin e parë Paraguaji, më pas vjen Kolumbia, Ekuadori dhe Guatemala.
Banorët janë përgjigjur në pesë pyetje të thjeshta:
1. A ishit të relaksuar dje?
2. A jeni trajtuar gjithë ditën me respekt?
3. A keni qeshur dje?
4. A keni mësuar dje diçka të re ose interesante?
5. A kishit dje ndjenja pozitive?

Këtu janë rezultatet e anketës, e cila bazohet  në përgjigjet e 1.000 të anketuarve të moshës 15 vjet.

Vendet më të lumtura:
1. Paraguaj
2. Columbia
3. Ekuatori
4. Guatemala
5. Hondurasi
6. Panamaja
7. Venezuela
8. Kosta Rika
9. El Salvadori
10. Nikaragua

Vendet jo të lumtura:
1. Sudani
2. Tunizia
3. Bangladeshi
4. Serbia
5. Turqia
6. Bosnjë dhe Hercegovina
7. Gjeorgjia
8. Lituania
9. Nepali
10. Afganistani