Lajme

Ky shtet në Evropë po mban në fuqi masat kundër Covid-19

Të gjithë mund të udhëtojnë në Portugali për të bërë pushimet e verës, ndonjëse autoritetet vendase kanë ndërmarrë një tjetër vendim, atë të zgjatjes së rregullave anti-covid që janë në fuqi.

Rregullat e pandemisë do të jenë aktive deri në fund të mujait gusht, por mbetet portë e hapur për të gjithë turistët.

Që nga korriku vendi ka mirëpritur vizitorët pavarësisht nga statusi i tyre i vaksinimit, pa pasur nevojë të bëjnë një test apo të plotësojnë ndonjë formular.

Megjithatë, një gjendje e jashtëzakonshme është ende në fuqi, të cilën Këshilli i Ministrave Portugez sapo e ka zgjatur deri më 31 gusht. Rregullat e reja thonë që të gjithë personat mbi 10 vjeç duhet të mbajnë barrierë mbrojtëse për fytyrën në transportin publik dhe kur udhëtojnë me taksi ose mjete të tjera transporti.

Ministrja Mariana Vieira da Silva madje njoftoi se “masa shtesë” mund të futen në vjeshtë nëse pandemia përkeqësohet./Euronews