Lajme

Lista e vendeve që kanë hequr dorë nga masat anti-COVID këtë verë

Pas përmirësimit të situatës së COVID-19 në Evropë dhe më tej, në botë, shumica e vendeve të Bashkimit Evropian vendosën të heqin rregullat e hyrjes dhe të lejojnë udhëtimin pa kufizime gjatë sezonit të verës.

Lista e vendeve të Bashkimit Evropian/Zonës Ekonomike Evropiane që kanë hequr plotësisht kufizimet e hyrjes për COVID19 dhe tani lejojnë hyrjen pa kufizime për të gjithë udhëtarët është si më poshtë:

 • Austria
 • Belgjika
 • Bullgaria
 • Republika Çeke
 • Kroacia
 • Qipron
 • Danimarka
 • Estonia
 • Finlanda
 • Greqia
 • Gjermania
 • Hungaria
 • Islanda
 • Irlanda
 • Italia
 • Letonia
 • Lituania
 • Norvegjia
 • Polonia
 • Rumania
 • Sllovakia
 • Sllovenia
 • Suedia
 • Zvicra

Të gjithë udhëtarët, pavarësisht se nga cili vend udhëtojnë, mund të hyjnë në vendet e mësipërme edhe nëse nuk kanë një certifikatë vaksinimi, shërimi ose testimi.

Ndërsa këto 24 vende të BE-së lejojnë hyrjen pa kufizime për të gjithë udhëtarët, vendet e mbetura ende vazhdojnë të mbajnë rregullat e hyrjes në fuqi për disa udhëtarë, raporton SchengenVisaInfo.com.

Lista e vendeve të BE-së që ende kërkojnë që udhëtarët të përmbushin disa rregulla të hyrjes në COVID përfshin Francën, Maltën, Holandën, Portugalinë dhe Spanjën. Edhe pse këto vende kanë një situatë të qëndrueshme COVID, ato vazhdojnë të mbajnë rregullat e hyrjes në fuqi.