Turizëm

Lonely Planet: Tirana një kryeqytet tërheqës

“Vendi shqiptar është destinacion ku mund të ecni nëpër peizazhe të bukura malore, fshatrat e përjetshëm dhe të eksploroni një kryeqytet tërheqës si Tirana për shumë më pak se çdo vend tjetër në Europë”, përcjell albinfo.ch.

Gjigandi botëror i turizmit “Lonely Planet” krahas që ka vendosur Shqipërinë në Top 10 vendet më me vlerë që duhet të vizitohet në 2019, nuk e ka kaluar faqen pa shkruar disa fjalë miradije edhe për Tiranën.

“Vendi shqiptar është destinacion ku mund të ecni nëpër peizazhe të bukura malore, fshatrat e përjetshëm dhe të eksploroni një kryeqytet tërheqës si Tirana për shumë më pak se çdo vend tjetër në Europë”, përcjell albinfo.ch.

Në listë krahas Shqipërisë janë edhe këto vende: Egjipit, Southern Nile Valley, Todz Poloni, Great Smokey National Park , Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Maldive, Houston SHBA, Argjentinë, Bangladesh, Ekuador, Slloveni.

Përndryshe si dy shtetet që kanë shfaqur interesimin më të madh të Lonely Planet, për 2019 janë Gjermania dhe Shri Lanka.