Lajme

MA35 ia vonon vizën, gruaja nga Vjena mund ta humbasë terminin te mjeku i dhëmbëve në Kosovë

Një grua nga Vjena dëshiron të udhëtojë për në Kosovë. Atje, ajo ka një termin në një ordinancë stomatologjike për mjekimin e dhëmbëve. Por, për shkak të vonesës së vazhdimit të vizës për vajzën e saj, gruaja mund ta humbas termin e rezervuar me datën 11 dhjetor.

Nadine M. (emri i ndryshuar nga gazeta heute.at), nënë e dy fëmijëve i mungojnë dy dhëmbë në nofullën e poshtme. Për arsye të çmimit të lartë në Austri, ajo dëshiron t’i vendosë implantet në Kosovë, transmeton albinfo.at.

Kështu që tre muaj më parë ajo aplikoi në MA35 (Enti për aplikim dhe vazhdimin e lejes së qëndrimit në Vjenë) për dy vajzat e saj (2, 4 vjeçare). Ndërkohë që aplikimet për atë dhe vajzën e madhe erdhën shpejt, viza për vajzën e vogël ka vonesa.

Gruaja kishte pyetur për t’u informuar rreth vonesës së vizës për vajzën e saj, por nuk kishte marrë përgjigje. “Paraqitja personale nuk është e mundur për shkak të masave në Austri. Kur ne telefonuam, askush nuk ishte në dispozicion”, tha motra e Nadines për heute.at.

Familjes i ishte shtyrë viza disa herë. Herën e fundit i ishte premtuar se ata do të pajisen me vizë më së largu më 30 nëntor, pak ditë më vonë atyre iu thanë se duhet të presin deri më 8 dhjetor.

Gazeta ka pyetur në MA35, por ata kanë thënë se nuk komentojnë për çështje të veçanta, megjithatë kanë premtuar se do ta shikojnë këtë çështje. Tani, mbetet të shpresohet vetëm që për festat e fundvitit, gruaja të këtë vendosur dhëmbët e saj.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI