Lajme

Maqedoni e Veriut: Deri në orën 15:00 kanë votuar 31.78% e qytetarëve

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve (KSHZ) ka raportuar shifrat më të reja të daljes së qytetarëve në votim për zgjedhjet e parakohshme kuvendare 2020.

Sipas të dhënave më të reja, deri në ora 15:00 në 3435 vendovtime kanë votuar 576576, 31.78% e qytetarëve të vendit.

Zona zgjedhore me më shumë dalje është 3-shi me 37.24%, pastaj zona zgjedhore 4 me 35.51%.

Në zonën zgjedhore 1 kanë votuar 34.51%, në zonën zgjedhore 2 29.96%, në zonën zgjedhore 5 31.51% dhe në zonën zgjedhore 6 22.85%.

Komunat me më shumë votues janë Kisella Voda me 36,77%, Karposhi 38,4 Qendra me 38,82%, Gjorçe Petrov 36.74%, Butel 34.54%, Berovë 41.09%, Gradsko 37.62%, Llozovë 42.46%, Probishtip 44.32%, Gjevgjelia 44,01%, Negotinë 41,5%, Demir Kapi 42.52%, Vevçani 49.22%, Krushevë 47.02%, Debarcë 36.07%, Gostivari 23.65%, Tetova 26.17%, Jegunovcë 25.21%.