Shkurt.ch

Me referendum kundër ligjit mbi angazhimin e detektivëve socialë

Me ligjin kundër të cilëve mbahet referendumi, më lehtë vendoset për vëzhgimin e personave të dyshuar për abuzim se sa për vëzhgimin e të dyshuarve për terrorizëm

Çështja e diskutuar prej vitesh, ajo e angazhimit ose jo të detektivëve socialë për të vëzhguar abuzuesit potencialë të ndihmave sociale dhe atyre invalidore, më në fund do të marrë përgjigjen e popullit.

Kjo do të realizohet përmes referendumit, për mbajtjen e të cilit është angazhuar një grup qytetarësh, i drejtuar nga shkrimtarja e njohur, Sibylle Berg, bën të ditur srf.ch.

Ky grupim ka arritur të grumbullojë numrin e nevojshëm për iniciimin e referendumin, gjegjësisht, ka siguruar më shumë se 55 mijë nënshkrime gjatë 61 ditëve të kaluara. Iniciativa kërkon kundërshtimin e ligjit, i cili u mundëson sigurimeve sociale që të vëzhgojnë personat nga kategoritë e përmendura, në rast dyshimi për abuzim, transmeton albinfo.ch. Ky ligj qe miratuar në Parlamentin e Zvicrës nüe sesionin e sivjetëm pranveror.

Kundërshtarët e ligjit e kritikojnë atë se, sipas tyre, e vë popullin nën dyshim gjeneral dhe shkel sferën private. Me ligjin në fjalë, sipas kritikëve, më lehtë vendoset për vëzhgimin e personave të dyshuar për abuzim se sa për vëzhgimin e të dyshuarve për terrorizëm.