Bota

Meksika dhe Kolumbia përballen me rastet e para të virusit ngjitës kinez

Zyrtarët shëndetësorë në Meksikë dhe Kolumbi thonë se vendet e tyre mund të jenë duke provuar rastet e tyre të para të koronavirusit vdekjeprurës që përhapet nga Kina.

Të mërkurën, presidenti meksikan Andrews Manuel Lopez Obrador njoftoi se pacienti i dyshuar ndodhet në Tamaulipas, një rajon që në jug të Teksasit, përcjellë albinfo.ch.

Sipas CNN Español, Presidenti Obrador tha që zyrtarët tashmë kishin përjashtuar një rast të dyshuar, dhe se ky pacient i dytë i mundshëm është ‘nën vëzhgim’.

Ndërkohë, në Kolumbi, çështja ka të bëjë me një shtetas 19 vjeçar kinez që udhëtoi për në Bogotá nga Turqia në një fluturim të Turkish Airlines të Mërkurën.