E-Diaspora

Mërgimtarët njihen me Kalanë e Artanës

Është organizuar shtegtimi në Kalanë mesjetare të Artanës, me qëllim që të mësohet historia e kishave dhe kalave të vjetra.

Famullitari i Prishtinës, Don Fatmir – Koliqi, ka potencuar se organizime të tilla po ndodhin tash e sa herë për qytetarët e Kosovës që jetojnë në diasporë.

Koliqi ka thënë se përmes këtyre vizitave mësohet historia e pastër e kishave dhe kalave të vjetra.

“Kjo me qëllim që qytetarin tonë, t’i njoftojmë me të kaluarën tonë të pasur. Atje do të shkojmë me qytetare nga diaspora, ku do të njoftohemi me ta, kemi edhe guidë profesionale të cilët janë arkeologë dhe historian dhe ata do të na tregojnë te gjithë atë rëndësi që e ka Kalaja e Novobërdës”.