Lajme

Migros do të largojë 150 punëtorë nga pika në Cyrih

Siç u njoftua, Migros Supermarket AG i ri po shkurton vendet e para të punës si pjesë e një ristrukturimi të korporatës.

Menaxhmenti informoi punonjësit për mbylljen e 150 pozicioneve me kohë të plotë, siç njoftoi Migros në të njëjtën ditë. Kjo çon në pushime nga puna.

Sipas raportimeve të mediave, Migros kishte konfirmuar tashmë shkurtimet e vendeve të punës në Supermarket AG të premten. Sipas njoftimit, punonjësit në selinë e Migros në Limmatplatz në Cyrih janë prekur nga çmontimi.

Aty janë të vendosura kryesisht departamente administrative, të tilla si marketing apo blerje. Thuhet se të pushuarit nga puna do të mbështeteshin në riorientimin e tyre në karrierë. Siç u bë e ditur javën e kaluar, Migros ka vënë në fuqi një plan të ri social më 1 maj në funksion të pushimeve nga puna. Si pjesë e riorganizimit, gjithsej rreth 1500 vende pune do të shkurtohen në kompani.

Menaxhmenti i Supermarket AG, së bashku me një ekip projekti nga të gjitha drejtoritë dhe konsulentët e jashtëm – sipas raportimeve të mediave, ky është një ekip i firmës konsulente McKinsey – ridizajnuan strukturën organizative.

Sipas njoftimit, kjo strukturë e re tashmë është miratuar nga Bordi i Drejtorëve të Supermarket AG dhe do të zbatohet më 1 korrik 2024. Qëllimi i riorganizimit është “procese të thjeshtuara, struktura të ligëta dhe role të qarta”.

Sfondi është se Migros dëshiron të kursejë para nën drejtuesit e saj të rinj Mario Irminger (kreu i Shoqatës së Kooperativës Migros) dhe Peter Diethelm (drejtues i Migros Supermarket AG). Si pjesë e kësaj, kompania gjithashtu dëshiron të shesë disa dyqane të specializuara, duke përfshirë Melectronics./SRF