Fotolajmi

Mjekët pa Kufi kanë shpëtuar më shumë se 11 mijë refugjatë

Organizata ndërkombëtare humanitare “Mjekët pa Kufi” ka bërë të ditur se 11 456 refugjatë shpëtuan nga Deti Mesdhe që nga fillimi i majit.

Kjo organizatë, e cila menaxhon tri anijet e shpëtimit në brigjet e Libisë, ka kërkuar gjithashtu nga Bashkimi Evropian ta rrisë financimin e Greqisë dhe Italisë, si ndihmë të dy vendeve për ta përballuar fluksin e refugjatëve.

Drejtori i Operacioneve në Mesdhe, Paula Farijas, tha se refugjatët në të dy vendet janë të vendosur shpesh në kushte të tmerrshme.

Kjo organizatë humanitare është e njohur për projektet e saj në vendet e prekura nga lufta.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI