Kosova

Nagavci: Thaçi në dialog, aventurë personale

Arbërie Nagavci, deputete e Vetëvendosjes, ka thënë se presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, në dialogun me Serbinë shkon pa mandat nga Kuvendi e pa legjitimitet e kredibilitet për të udhëhequr dialogun. Sipas saj, Thaçi në dialogun me Serbinë vazhdon vetëm “aventurën personale”.

“Takimi i së enjtes tregon ngutjen e Thaçit për takim me Vuçiqin. Ishte paraparë më 11 nëntor, por po ndodh më herët dhe është me rëndësi të përsëritet se Thaçi po shkon pa mandat nga Kuvendi dhe pa legjitimitet e kredibilitet për të udhëhequr dialogun dhe po vazhdon aventurën që ka më shumë se gjashtë vjet që e ka filluar”, ka thënë ajo në Interaktiv të KTV-së. Sipas saj, as koalicioni qeverisës nuk është i interesuar të ndalë Thaçin, pavarësisht deklaratave edhe nga partnerët ndërkombëtarë të Kosovës se nuk pëlqehet një “korrigjim kufijsh”, përcjell albinfo.ch.

“E pamë edhe deklaratën e fundit të sekretarit të OKB-së që tha se mund të jetë problem për Ballkanin dhe më gjerë. Kjo e bën të qartë se Thaçi po e dërgon vendin në drejtim të gabuar. Është projekt individual, aventurë e tij”, ka thënë Nagavci. Sipas saj, Thaçi e ka dëshmuar disa herë se me vetiniciativë i ka sjellë Kosovës marrëveshje të dëmshme. Mes tjerash, Nagavci ka shtuar se Kuvendi duhet të përkrahë rezolutën e propozuar nga opozita për ndalim të negocimit për kufij.