Bota

Nuk kanë të ndalur protestat në Serbi, kërkohet dorëheqja e Vuçiqit

Në Serbi dhjetëra-mijëra protestues kanë kërkuar dorëheqjen e presidentit Aleksandar Vuçiq.

Sipas organizatorëve të protestës, janë vendosur jashtë zyrës presidenciale tri kuti, në të cilat njerëzit mund t’i shprehin pakënaqesitë e tyre.

Protestat në Serbi kanë filluar që nga nëntori i vitit të kaluar.

Qytetarët e Serbisë po akuzojnë presidentin Vuçiq për shkeljen e lirive demokratike, shtypjen e kundërshtarëve politikë si dhe kontrollim të medieve.