Lajme

Në Zvicër nuk mund të zgjedhësh vaksinën e dëshiruar

Në  Zvicër përsonat që dëshirojnë të vaksinohen me vaksinën anti-Covid nuk e kanë lirinë e zgjedhjes se cilën vaksinë dëshirojnë ta marrin, transmeton albinfo.ch.

Këtë nuk e përcaktojnë qytetarët e zaknshëm, ani pse pyetjet janë të shumta para marrjes së vaksinës, në veçanti llojin e vaksinës. Shteti zviceran e ka të përcakuar nga organet kantonale shëndetësore se cilat vaksina do të shpërndahen te qytetarët e saj.

Mesatarja në gjithë Zvicrën është afro 20 për qind – një shifër e cila ulet nga nivelet më të ngadalta të vaksinimit. Theksohet se Cyrih është kantoni më i populluar i Zvicrës dhe ka më së paku të vaksinuar, transmeton tutje albinfo.ch.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI