Futboll

Nëntë fakte interesante rreth futbollit

Fubolli është ndër sportet më të popullarizuara në botë, si kombinim i forcës, shpejtësisë dhe aftësive. Edhe nëse jeni adhurues i flaktë i futbollit, mund të ketë gjëra që nuk i dini rreth këtij sporti.

Albinfo.ch iu sjell nëntë fakte interesante rreth futbollit, të përzgjedhura nga seriousfacts.com:

Futbolli është sporti më i praktikuar dhe më i shikuar në botë.

Vetëm kanadezët dhe amerikanët e quajnë futbollin Soccer.

Gjatë secilës lojë, futbollistët vrapojnë mesatarisht 9.65 kilometra.

Kupa e parë është mbajtur në vitin 1967.

Neil Armstrongu deshi të merrte një top futbolli në hënë, por NASA refuzoi.

Loja e parë e basketbollit është luajtur me një top futbolli.

Stadiumi më i madh në botë gjendet në Korenë Veriore.

16 është numri më i madh i golave të shënuara për një ndeshje nga i njejti lojtar.

“English Sheffield Football Club” është klubi i parë i futbollit në botë, i themeluar në vitin 1857.