Kosova

Nga sot, në fuqi marrëveshja në fushën e sigurimeve shoqërore mes Shqipërisë dhe Kosovës

 

Nga sot hyn në fuqi marrëveshja në fushën e sigurimeve shoqërore mes Shqipërisë dhe Kosovës.

Shqipëria dhe Kosova prej sot kanë në fuqi marrëveshjen për sigurimet shoqërore, që sipas zyrtarit Astrid Hado, u garantua pas negociatave që filluan në vitin 2020.

Hado, drejtor i Institutit të Sigurimeve Shoqërore, në rrjetet sociale ka shkruar se kjo paketë mbron të drejtat shoqërore.

Sipas tij, kjo marrëveshje “do të shërbejë për të tashmen dhe për brezat e ardhshëm në të dy vendet”.

Negociatat mes Shqipërisë dhe Kosovës, siç thotë drejtori Hado, kaluan me sukses të gjitha proceset e nevojshme.

“Instituti i Sigurimeve Shoqërore mbetet i angazhuar për të çuar përpara këto marrëveshje që garantojnë trajtim të barabartë për qytetarët dhe sigurojnë njohjen e viteve të punës”, thekson Hado.

Marrëveshja shumë e rëndësishme siguron trajtim të barabartë të të gjithë të punësuarve, punëmarrësve dhe të vetëpunësuarve, në njohjen e periudhave të sigurimit dhe të kontributeve ndërsjelltas në Kosovë dhe në Shqipëri.

Marrëveshja administrative në fushën e sigurimeve shoqërore u negocia nga Shqipëria dhe nga Kosova pas ratifikimit në të dy Kuvendet.

Raundi i tretë i bisedimeve për hartimin e marrëveshjes dhe elementëve teknikë të zbatimit u krye më 23 dhe 24 maj 2022.

 

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI