Koronavirusi: çast pas çasti

Zvicër: Prej sot lejohen tubimet me deri 30 persona

Edhe me këtë zbutje, nuk lejohet që ndejat ose festat me një numër kaq të madh të vazhdojnë në lokale hoteliere. Atje, deri më 6 qershor vazhdon të vlejë rregulli për 4 persona në një tavolinë

Në fundjavën e Rrëshajëve, pra, duke filluar nga sot, rregulli që ndalonte grumbullimin e më shumë se 5 personave, do t`i takojë të kaluarës. Nga e shtuna sërish është e lejuar të mblidhen bashkë deri në 30 veta në një vend, shkruajnë sot të gjitha mediat zvicerane.

Moti i bukur dhe liritë e reja sigurisht do të joshin mijëra jashtë. Dhe ata këtë mund ta bëjnë duke u grumbulluar në natyrë, për të bërë grill ose për të festuar jashtë, transmeton albinfo.ch. Mirëpo, edhe me këtë zbutje, nuk lejohet që ndejat ose festat me një numër kaq të madh të vazhdojnë në lokale hoteliere.

Atje, deri më 6 qershor vazhdon të vlejë rregulli për 4 persona në një tavolinë.

Sidoqoftë, zbutja që hyn në fuqi sot, mund të shkaktojë probleme në pikat e nxehta të lokaleve të natës në qytetet e mëdha.

Si do t`i zbatojë policia rregullat e relaksuara në praktikë? Stefan Blättler, kryetar i Konferencës së Drejtorëve të Policive Kantonale deklaron në një intervistë për gazetën “Bund” se kjo do të bëhet me “takt dhe ndjeshmëri”:

“Policia me siguri nuk do të numërojë njerëzit dhe as të shpërndajë gjoba kudo në hapësirën publike. Kjo do të ishte disproporcionale me gjendjen”, ka thënë ai.

Nëse mblidhen më shumë se sa lejohet, policia vazhdon të kërkojë bashkëbisedim, përcjell albinfo.ch. Ashtu si qeveria e shtetit, edhe policia apelon për më shumë përgjegjësi personale.