Lajme

Nga sot rihapet shkolla shqipe “Nënë Tereza” në Kebek të Kanadasë

Shkollat shqipe duket se kanë shtrirje në shumë vende të botës, me qëllim të ruajtjes së gjuhës shqipe dhe vlerat kulturore

Duke filluar nga dita e sotme, fëmijët e Diasporës shqiptare në Kebek të Kanadasë do të kenë mundësinë të marrin mësime të gjuhës dhe kulturës shqiptare në shkollën shqipe ‘Nënë Tereza’, e cila mbështetet nga Bashkësia Shqiptare e Kebekut në Montréal, shkruan albinfo.ch.

Kujtojmë se Bashkësia Shqiptare e Montrealit filloi punën e saj zyrtarisht më 7 korrik 2001. Në këto 19 vjet zyrtarët e kësaj shkolle thonë se pati shumë momente festash, gëzimesh, hidhërimesh, por mbi të gjitha duhet nënvizuar puna që është bërë me shkollën shqipe ‘Nënë Tereza’. Ajo është thelbi i ruajtjes dhe zhvillimit të vlerave dhe kulturës shqiptare, të cilat pasqyrohen më së miri në gjuhën tonë të bukur shqipe.

Kontributi i personave që kanë dhënë kohën e tyre që nga dita e parë për t’i shërbyer kësaj kauze kuptimplotë dhe hyjnore është për t’u vlerësuar për mundin e tyre.

 

SHKOLLA SHQIPE NËNË TEREZA

Bashkësia Shqiptare e Montrealit filloi punën e saj zyrtarisht në datën 7 korrik 2001. Në këto 19 vite pati shumë momente festash, gëzimesh, hidhërimesh, por mbi të gjitha duhet nënvizuar puna që është bërë me Shkollën Shqipe Nënë Tereza. Ajo është thelbi i ruajtjes dhe zhvillimit të vlerave dhe kulturës tonë, të cilat pasqyrohen më së miri në gjuhën tonë të bukur SHQIPE.Kontributi i personave që kanë dhënë kohën e tyre që nga dita e parë për t'i shërbyer kësaj kauze kuptimplotë dhe hyjnore është për tu vlerësuar, ndaj sot i themi FALEMINDERIT!Si çdo aventurë, Bashkësia, Shkolla Shqipe por edhe lidhja në komunitet ka patur ulje dhe ngritje ndër vite. Ne zgjedhim sot të mbajmë mënd anët pozitive, iniciativat e sinqerta dhe ta vazhdojmë punën brez pas brezi. PO BREZI I RI, KU DO TA MËSOJË GJUHËN AMTARE?"Si zogj me cicërimalodrojnë vogëlushët në shtëpi,përtej dritares hapetnjë diell, një jete, një kaltërsi.Me dashurinë e madhe si detqë rritet në qiellin pa re,me ëndrra në jetë ngarkuar të dy,një dallgë plot dritë jemi ne."Mirutakofshim në Shkollën Shqipe!Bashkësia Shqiptare e Kebekut në Montréal

Publiée par The Albanian Association of Montreal, Quebec sur Jeudi 20 février 2020