Lajme

Njoftim për qytetarët shqiptarë që ndodhen në Zvicër

Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Shqipërisë informon të gjithë shtetasit shqiptarë që ndodhen në Zvicër, të cilët mund të tejkalojnë qëndrimin e lejuar në hapësirën Schengen se nuk do të penalizohen, nëse japin fakte se për shkak të situatës së Covid-19 e kanë të pamundur kthimin në Shqipëri, transmeton albinfo.ch.

Më poshtë njoftimi i plotë nga MEPJ:

MEPJ informon të gjithë shtetasit shqiptarë që tejkalojnë qëndrimin e lejuar në Zvicër për shkak të situatës COVID-19 se nuk do të penalizohen.

Derisa situata të kthehet në gjendje normale, qytetarët që nuk mund të largohen nga Zona e Shengenit ose Zvicra për shkak të situatës COVID-19, para skadimit të vizave të tyre ose lejeve të qëndrimit, ose skadimit të një qëndrimi 90-ditor dhe pa mënyra të tjera kthimi, lejohen të qëndrojnë në zonën Shengen.

Rekomandohet që shtetasit shqiptar që janë në këto kushte të raportojnë pranë zyrave të migrimit kantonal në kantonin ku po qëndrojnë. /Albinfo.ch