AUTOTECH

“Nougat” bëhet versioni më i madh i Androidit

Google ka publikuar analizat mujore në tregun e Androidit dhe ka treguar disa lajme të mëdha.

Për herë të parë në histori, versioni më i shfrytëzuar Android është “Nougat”, që u lansua më 2016.

Për këtë pozitë, “Nougat” rrëzoi “Marshmallowin” nga froni, transmeton Albinfo.ch.

“Nougat” tani ka 28.5 për qind të tregut, ndërsa “Mashmallow” ka 28.1 për qind.

“Lollipop” mbetet i treti me 24.6 për qind.

Ndër versionet e reja, “Oreo” po shënon rritje. Që nga lansimi në muajin gusht, ky version tani ka vetëm 1.1 për qind të tregut.