Kosova

Numri i adoleshentëve të radikalizuar në Zvicër është në rritje

Që nga fillimi i marsit shtatë adoleshentë të moshës 16 deri në 18 vjeç u arrestuan në tri incidente të ndara për dyshimin se ishin përfshirë në ISIS (Shteti Islamik), një grup terrorist që është i ndaluar në Zvicër, si dhe për pjesëmarrje në “veprime përgatitore për të kryer vrasje ”, sipas policisë, përcjell albinfo.ch.

Në një rast, një 15-vjeçar goditi me thikë një hebre ortodoks.

Sipas autoriteteve, ekstremizmi mes adoleshentëve është një fenomen relativisht i ri në Zvicër.

Ata kanë një prirje të dhunshme për të filluar me “dhe po kërkojnë një pretekst [ti akt]. Dhe ata e gjejnë atë në videot e ISIS”, tha Jérôme Endrass, psikolog mjeko-ligjor në Cyrih.

Ekspozimi ndaj një propagande të tillë mund të radikalizojë të miturit, veçanërisht ata që janë të izoluar socialisht ose psikologjikisht të paqëndrueshëm, dhe t’i shtyjë ata të përdorin dhunën, shtoi ai.