Lajme

Për shkak të koronavirusit, ushtarëve në Tiçino u ndalohet dalja në qytet

Një masë e tillë është marrë për të shmangur mundësinë që pjesëtarët e ushtrisë të lëvizin pa nevojë në mesin e shoqërisë civile dhe për të ulur kështu rrezikun e përhapjes më të madhe të virusit

Ushtria zvicerane ka ndërmarrë masa në lidhje me përhapjen e koronavirusit në Kantonin jugor të vendit, që kufizohet me Italinë, në Ticino. Duke filluar nga sot, një ndalim dalje nga kazermat është urdhëruar për të gjithë pjesëtarët e ushtrisë në zonën e Tiçinos. Zëdhënësi i ushtrisë Daniel Reist e ka konfirmuar këtë vendim për “Blick”.

Një masë e tillë është marrë për të shmangur mundësinë që pjesëtarët e ushtrisë të lëvizin pa nevojë në mesin e shoqërisë civile dhe për të ulur kështu rrezikun e përhapjes më të madhe të virusit.

Ndryshe, mediat zvicerane sot kanë raportuar gjerësisht lidhur me ankesat që mjekët e kantonit të Tiçinos kanë në lidhje me “nënçmimin” që sipas tyre autoritetet qendrore po i bëjnë rrezikut nga koronavirusi, shkruan albinfo.ch. Sipas tyre, masat që BAG (Zyra Federale për Shëndetësi) ka marrë ditën e djeshme, nuk janë të mjaftueshme, pasi që gjendja në terren është më serioze se sa që e ka gjykuar BAG.

Mediat po ashtu shkruajnë se, si rezultat i alarmimit të qytetarëve për rrezikun nga koronavirusi, ka filluar boshatisja e rasteve të shitoreve zvicerane. Po ashtu ka mungesë pothuajse të plotë të mjeteve dezinfektuese të lëngshme në barnatore, konstaton albinfo.ch. Qytetarët kanë blerë me shumicë artikuj të tillë, për t`i përdorur si masë mbrojtëse kundër infektimit me virusun e rrezikshëm.