Lajme

Përparim Avdili, kryetar i Komisionit për Financa në Asamblenë e Cyrihut

"Në radhë të parë është sidomos vlerësim nga ana e grupit parlamentar dhe partisë time që më ka propozuar për këtë post, pasi që u lirua vendi, sepse një koleg i partisë e ka braktisur mandatin”, thotë Avdili për albinfo.ch

Nga dita e djeshme, 23 tetor 2019, Komisioni për Financa në Asamblenë e Qytetit të Cyrihut ka një kryetar të ri. Ai është Përparim Avdili, i zgjedhur në prill të vitit të kaluar në këtë asamble si kandidat i FDP-së (Partia Liberale e Zvicrës).

Në komisionin e përmendur, Avdili, si punonjës bankar me profesion, bën pjesë nga maji vitit 2018, thotë ai për albinfo.ch.

Të përkujtojmë: Përparim Avdili është prej kohësh aktiv në FDP, ndërsa prej më shumë se një viti, edhe kryetar i saj për qarkun 9 të Cyrihut.

Ai është shqiptari i parë që deri tash ka arritur të zgjidhet në Parlamentin e qytetit të Cyrihut.

“Në radhë të parë është sidomos vlerësim nga ana e grupit parlamentar dhe partisë time që më ka propozuar për këtë post pasi që u lirua vendi sepse një koleg i partisë e ka braktisur mandatin”, thotë Avdili për albinfo.ch. Ndërsa posti i kryetarit i takon FDP-së si parti deri në maj 2020, sqaron ai më tutje. “Meqë i kam bindur me punën time të deritanishme, ata ma kanë besuar mua këtë përgjegjësi”.

Avdili është me profesion punonjës banke, ndërsa në politikën e Cyrihut dhe më gjerë ka bërë emër si politikan konsekuent në bindjet e tij liberale.

I lindur në vitin 1987 në rrethin e Kumanovës, Maqedoni, Avdili nga mosha njëvjeçare jeton në Zvicër, gjegjësisht në Cyrih.