Turizëm

Plazhi i Borshit ndotet nga derdhja e ujërave të zeza

Plazhi i Borshit po vazhdon të ndotet nga ujërat e zeza që derdhen në det nga krocerat dhe anijet turistike. Në një video që ka publikuar TV Ora në Shqipëri, pushuesit thonë se kjo gjendje po i detyron të braktisin plazhin, përcjell albinfo.ch.
Pushuesit e përshkruajnë situatën si të neveritshme, ndërsa ujërat e zeza e kanë bërë të paqasshme plazhin, sipas tyre.
Një situatë e ngjashme u raportua edhe pak ditë më parë, kur pushuesit dhe bizneset thanë se kjo gjendje po i detyron të braktisin plazhin.
Raste të ngjashme të ndotjes së ujërave shqiptare nga anijet e huaja janë raportuar edhe më herët.