Bota

Policia franceze kërkon kushte më të mira pune

Forcat policore franceze po protestojnë kundër kushteve të vështira të punës, pasi 28 oficerë kanë bërë vetëvrasje deri më tani në vitin 2019, dyfishin e shumës së regjistruar në të njëjtën kohë vitin e kaluar.

Protesta u thirr nga sindikatat pasi dy oficerë u gjetën të vetëvrat të enjten. Ata denoncojnë një mungesë burimesh, punë jashtë orarit të papaguar, menaxhim joefikas dhe ndër të tjera izolim social.

“Kushtet e punës janë të vështira, menaxhimi është shumë i vështirë, kur nuk jemi duke u ndjerë mirë në sferën private nuk po ecim mirë në sferën profesionale, është e komplikuar”, tha Frederic Lagache, zëvendës sekretar i përgjithshëm i Aleancës – Bashkimi policor më i madh i Francës, përcjell albinfo.ch.

Gjatë pesë viteve të fundit, një mesatare prej 44 anëtarësh të forcave të policisë kanë bërë vetëvrasje çdo vit në Francë.