Lajme

Policia kantonale e Bernës dëshiron të punësojë më shumë gra

Policia kantonale e Bernës dëshiron të rrisë përqindjen e grave në trupa.

“Ne duam të jemi një reflektim i shoqërisë, duke përfshirë edhe aspektin e diversitetit gjinor”, tha komandanti i policisë, Christian Brenzikofer, për mediat në Bernë të hënën, shkruan Blick.

Deri në vitin 2035, pasi të ketë përfunduar rritja aktuale në numër, policia duhet të ketë një proporcion prej 30 për qind gra, sipas qëllimit të përmendur nga drejtori i sigurisë Bernese, Philippe Müller, përcjell albinfo.ch.

“Gratë sjellin perspektivat dhe përvojat e tyre në punën e tyre. Kjo ndihmon në përmirësimin e punës së policisë. Në siguri gjithashtu, veçanërisht kontribuojnë femrat”, ka thënë ai.

Për të tërhequr më shumë gra, policia ndër të tjera dëshiron të prezantojë modele pune më fleksibël. Masat e para tashmë janë futur në fushën e punës me kohë të pjesshme dhe zyrës në shtëpi.

Dy ngjarje informuese do të mbahen për të ndërgjegjësuar gratë për avantazhet e punës në polici. Ngjarjet janë reklamuar në rrjetet sociale dhe me një film të shkurtër, i cili titullohet “Dil nga përditshmëria? Formoni të ardhmen tuaj me Policinë Kantonale të Bernës”.