E-Diaspora

Policia zvicerane korr sukses në luftën kundër krimit

Policia kantoniale e Cyrihut ka kryer një bilanc pozitiv në luftën kundër krimit. Nga kontrolle të ndryshme policore, janë kapur 127 persona, prej të cilëve 24 me dyshime të forta për grabitje, shkruan polizeinews.ch.

“Ky bilanc është regjistruar nga fundi i tetorit 2017 deri 23 shkurt 2018, gjatë shtimit të patrullave dhe kontrolleve policore në këtë kanton,” përcjell albinfo.ch. “Të arrestuarit vijnë nga Franca, Gjeorgjia, Kolumbia, Kosova, Maqedonia, Mongolia, Polonia, Rumania, Serbia si dhe Siria.”

Zvicra prej vitesh i ka vendosur prioritet luftën për parandalimin e krimit në shumë kantone, veçanërisht asaj të grabitjeve të apartamenteve familjare.