Lajme

Politikanët në Gjenevë kërkojnë të ndalen fluturimet gjatë natës

Një grup ndërpartiak i politikanëve të Gjenevës janë në favor të rregullave më të rrepta në aeroport që ndalojnë fluturimet e natës.

Në një takim në Versoix, organizuar nga “Tribune de Genève”, katër kandidatë për Këshillin e Shtetit në zgjedhjet e ardhshme thonë se favorizojnë fluturime të kufizuara pas orës 22:00.

Kishte disa mosmarrëveshje se si të trajtoheshin fluturimet e vonuara. Disa thonë se duhet të ketë një tolerancë deri në orën 10:30, përcjell albinfo.ch.

Ndryshe nga aeroporti i Cyrihut, i cili ka një kohë të rreptë mbylljeje midis orës 23:00 dhe 6:00, Gjeneva pranon fluturime 24 orë në ditë – por kufizon fluturimet komerciale gjatë natës. Shumica e aktiviteteve të natës vonë do të jenë avionë privatë.

Ata që janë në favor të kufizimeve citojnë studime të cilat tregojnë se gjumi i dobët ka një pasojë të rëndë për cilësinë e jetës dhe shëndetin me sulmet në zemër më të zakonshme nëpër aeroporte.

Të gjithë ranë dakord se mund të ketë një nevojë të rastësishme për fluturime humanitare gjatë natës nga Gjeneva dhe aeroporti gjithmonë do të pranojë një avion që kërkon një ulje emergjente.