Integrimi

Praktikantet nga Kosova, darkë falënderuese për Zvicrën në përmbyllje të praktikës

Në shenjë falënderimi, në përmbyllje të misionit të tyre kanë vendosur të shtrojnë darkë tradicionale shqiptare, duke falënderuar në këtë mënyrë nga afër realizuesit e projektit, zviceranë dhe kosovarë

Në përfundim të praktikës së tyre katërmujore të ralizuar në shtëpitë e pleqve në Cyrih, praktikantet nga Kosova falënderojnë realizuesit e projektit zviceran-kosovar.

Marrëveshja e parë e nënshkruar mes dy shteteve, Zvicrës dhe Kosovës përmes të cilës tetë infermiere nga Kosova patën fatin të kryejnë praktikën e tyre profesionale në Zvicër, duket se ka sjellë rezultate të kënaqshme për të dy palët.

Praktikantet shprehen të kënaqura me përvojën e fituar në Zvicër.

“Si qëllimi i projektit ashtu dhe ambiciet tona kanë qenë që gjatë këtij katërmujori të përvetësojmë sa më shumë praktika profesionale të cilat do t`i bartim më tutje te kolegët tanë në Kosovë”, thotë me këtë rast për albinfo.ch njëra ndër pjesëarrëset, Adelina Lahu.

“Ne si grupi i parë jemi përpjekur të japim maksimumin nga vetja që përmes njohurive tona profesionale dhe gjuhësore ta përfaqësojmë në mënyrë sa më te denjë vendin tonë, dke treguar se edhe ne kemi kuadro të forta, të përgatitura profesionalisht dhe në të njëjtën kohë ndoshta të hapim dyert e bashkëpunimit në mes dy shteteve”, thotë më tutje Adelina.

Praktikantet, në shenjë falënderimi, në përmbyllje të misionit të tyre kanë vendosur të shtrojnë darkë tradicionale shqiptare, duke falënderuar në këtë mënyrë nga afër realizuesit e projektit, zviceranë dhe kosovarë. Njëherësh kjo darkë ka qenë rast për t`i njohur miqtë zviceranë me mikpritjen dhe traditat kosovare,

Të ftuar në këte darkë ishin konsulli i Kosovës në Cyrih, dr. Salih Sefa, udhëheqësi për përkujdesje i qytetit të Crihut, z. Zaug dhe znj Gaun, pastaj dr. Bahri Rexha, bashkëpunëtor dhe iniciator i projektit si dhe Gani Muslijaj etj.

Të dyja palët në bashkëbisedimin që u bë gjate kesaj mbrëmjeje u shprehën shumë të kënaqur me realizimin e kësaj marrëveshjeje.